Beddengoed is trendy

Ook een dekbedovertrek blijkt trendgevoelig

Hoewel een dekbedovertrek je misschien niet meteen inspireert, zorgt een mooie overtrek wel meteen voor sfeer in je slaapkamer. Met een mooie overtrek heb je altijd zin om lekker je bed in te duiken. Dekbedovertreksets blijken zelfs trendgevoelig. Er is een enorm aanbod aan dekbedovertrekken. Alle kleuren, motiefjes en materialen die je maar kunt bedenken zijn inmiddels op de markt. Hou je van simpel en strak en waan je je graag in een hotel dan staat een mooie witte dekbedovertrek vast het beste in jouw slaapkamer. Wil je juist extra sfeer scheppen met je dekbed? Kies dan een kleur dekbed die past bij de sfeer van je slaapkamer.

Mooi en nuttig

Dekbedhoezen zijn naast mooi vooral ook nuttig. Ze zorgen er simpelweg voor dat je dekbed beschermt wordt tegen stof, vuil en vocht. Omdat je je dekbed zelf niet erg makkelijk kunt wassen zit er een dekbedovertrek omheen. Je dekbedovertrek kun je gelukkig wel regelmatig wassen zodat je altijd onder een frisse deken ligt.

Welk materiaal dekbedovertrek?

Begin met het kiezen van de perfecte dekbedovertrek naar jouw wens met het kijken naar het juiste materiaal. Laat je daarbij nog even niet verblinden door alle keuzemogelijkheden op het gebied van kleur en motiefjes. Uiteraard zijn er dekbedhoezen voor een- en tweepersoonsdekbedden. Er zijn ook kleine hoezen te krijgen voor kinderdekbedden. Hier zijn natuurlijk ook leuke kleurtjes en thema’s voor te krijgen. Is je kind of je nichtje de grootste fan van Frozen of Spiderman? Binnen de kortste keren is het nooit meer ruzie tegen bedtijd. Er bestaan ook anti-allergene dekbedhoezen als je last hebt van een allergie en niet tegen een bepaalde stof kan. Is je slaapkamer echt een pronkstuk in je huis, houd je van een luxe uitstraling en waan je je graag een echte filmster? Er bestaan ook satijnen dekbedovertreksets voor dat extra luxe gevoel.

Tips en trics voor je beddengoed

Heb jij er ook zo’n hekel aan om je beddengoed te verschonen maar hou je wel van het weldadige gevoel van een frisgewassen bed? Een tip om het verstrengelen van beddengoed te voorkomen is om een touwtje om het open uiteinde van je dekbedovertrek te binden. Ze verdwijnen er ook geen sokken in de hoekjes. Was daarnaast je beddengoed altijd binnenstebuiten. De kleuren blijven zo het langst mooi en je vindt je zoekgeraakte sokken zo weer terug als je je bed opmaakt. Heb je de luxe om je beddengoed buiten te drogen? Doe dit dan vooral. Door je dekbedovertrek in de droger te drogen loop je de kans dat hij krimpt en niet meer om je dekbed past. Daarnaast, niets verslaat toch de geur van frisgewassen en aan de lijn gedroogd beddengoed? Wat zal jij lekker slapen de volgende keer dat je je bed verschoond.

Online dekbedovertrek bestellen

Via de website van droomcenter vind je alle leidende merkaanbieders van dekbedovertrekken onder een dak. Daarnaast lees je handige tips hoe je je dekbedovertrek het beste kunt behandelen en bestel je met een druk op de knop alle soorten en maten beddengoed.